Twitter Facebook

Intensa agenda de contactes del Govern vilanoví en el tercer dia de celebració del Mobile World Congress

Miércoles 29 de febrero de 2012

Durant la tarda d'ahir dimarts i també durant tot el dia d'avui, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Gerard Figueras, ha estat a l'estand de Neàpolis-Ajuntament de VNG del Pavelló Català del Mobile World Congress. La primera fira mundial del sector de la telefonia mòbil intel·ligent està essent aquests dies l'escenari on el Govern vilanoví du a terme una intensa agenda de trobades 'face to face' i reunions amb empreses del sector TIC amb l'objectiu d'atraure noves inversions a la capital del Garraf.

Segons ha explicat Gerard Figueras, Vilanova i la Geltrú compta amb elements estratègics com la situació geogràfica, les connexions de fibra òptica als polígons industrials, el centre tecnològic, la universitat, la proximitat amb Barcelona, l'aeroport del Prat i Tarragona i la clara aposta del govern municipal pels sectors tecnològics de l'àmbit de la telefonia mòbil i el disseny i creació de videojocs que la situen en clar avantatge respecte d'altres municipis del país. Segons ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica cal "aprofitar tota la força que crea Barcelona, essent capital mundial dels mòbils". Pel regidor Figueras, "hi ha un seguit de ciutats mitjanes com la nostra, que a molt poca distància de la capital catalana, ofereixen les mateixes condicions quant a infraestructures i connectivitat, però amb millor avantatges en termes de qualitat vida i preu del sòl". En aquest sentit, Gerard Figueras creu que aquests elements fan de Vilanova i la Geltrú "una ciutat molt més competitiva per a les empreses tecnològiques en expansió que no pas el fet de situar-se a Barcelona ciutat".D'entre les trobades realitzades pel regidor de Promoció Econòmica durant la tarda d'ahir i el dia d'avui destaquen diversos contactes amb empreses japoneses i nord-americanes, així com reunions amb el co-fundador de Service2Media, Peter Broekroelofs. Juntament amb els responsables de la multinacional holandesa, el govern vilanoví està fent també contactes molt interessants que segons ha afirmat Gerard Figueras "posen de manifest l'alta utilitat de ser presents al MWC com a ciutat a través de Neàpolis".

Així mateix, la intensa activitat que s'està duent a terme durant el congrés, ha propiciat un clima excel·lent de col·laboració amb la Secretaria General de Telecomunicacions de la Generalitat. Segons ha explicat Gerard Figueras "tenim bones possibilitats per atraure empreses del sector i sobretot per continuar establint sinergies amb la Generalitat en aquest àmbit". Justament la col·laboració amb la Generalitat, a qui el Govern municipal considera "soci estratègic" pot revertir a mig termini en nous projectes conjunts entre ambdues administracions.

Rambla de l'Exposició, 61-69 | 08800 | Vilanova i la Geltrú | Barcelona | Tel. 93 657 12 21 | info@neapolis.cat | Diseño: Cocolia | Programación: Projectes a Internet