C 4 talent pretén revitalitzar les ciutats mitjançant l’atracció I retenció de talent jove

En un esforç de col·laboració, deu organitzacions associades uneixen esforços per llançar el projecte URBACT "C4TALENT", dissenyat per crear un entorn empresarial vibrant i favorable a les startups a les seves ciutats.

En un esforç de col·laboració, deu organitzacions associades uneixen esforços per llançar el projecte URBACT “C4TALENT”, dissenyat per crear un entorn empresarial vibrant i favorable a les startups a les seves ciutats.

C4TALENT és una iniciativa de Nyíregyháza (HU), Rzeszów (PL), Alytus (LT), Pula (HR), Fundació Alguer (IT), Organització de Desenvolupament del Pireu (EL), Roeselare (BE), Vilanova i la Geltrú (ES). ), Varberg (SE) i Centar Sarajevo (BA) per combatre la fugida de cervells atraient i retenint professionals joves amb talent, rejovenint així les economies locals i fomentant la innovació.

La xarxa C4TALENT reconeix que els efectes de la fuga de cervells poden ser perjudicials per a les ciutats, provocant una pèrdua de talent i potencial creatiu. Per contrarestar aquest fenomen, el projecte emprarà un enfocament polivalent que inclou oferir oportunitats de finançament, oferir infraestructures físiques com espais de coworking i vivers, i posicionar la ciutat com un banc de proves per a la innovació.

C4TALENT reconeix que no hi ha una solució única per al repte de retenir el talent jove. Cadascuna de les nostres ciutats té les seves característiques i punts forts únics.

A mesura que s’inicia, el projecte C4TALENT té la l’objectiu no només de potenciar l’esperit emprenedor a les ciutats, sinó també de crear un futur més sostenible aprofitant el potencial del talent jove. El llançament del projecte representa un pas important cap a la construcció d’un demà més brillant i pròsper per a les nostres comunitats urbanes.

Per a més informació sobre C4TALENT, visiteu-nos a: https://urbact.eu/networks/c4talent

C4TALENT és un projecte URBACT que s’executa de l’1 de juny de 2023 al 31 de desembre de 2025. El pressupost total de la xarxa és de 847.388,47 euros, dels quals el finançament comunitari és de: 577.428,45 euros.