Qui som

Una Agència d’Innovació de la tecnologia, comunicació i creativitat

Neàpolis és una Agència d’Innovació Pública de les TIC, el sector multimèdia, la creativitat i l’esperit empresarial. Oferim un espai d’experimentació, incubació i creixement per a la comunitat emprenedora de la ciutat, tot potenciant la innovació i la col·laboració. Per a tots ells posem a l’abast serveis de Cowork i un viver d’empreses als quals oferim connectivitat, suport i assessorament tot facilitant el seu itinerari d’inserció en el mercat laboral.

Gràcies a Neàpolis, Des de l’any 2006, Vilanova i la Geltrú i el seu territori d’influència s’ha consolidat com un lloc de promoció de l’ecosistema innovador, d’impuls de negocis TIC, dels mitjans de comunicació i de les indústries creatives.

Missió

Promoure l’activitat econòmica i la co-creació de solucions innovadores amb impacte social en els sectors de la tecnologia, la creativitat i la comunicació, per tal de convertir Vilanova i la Geltrú com una ciutat intermitja innovadora de referència.

Visió

Neàpolis vol convertir-se en una referència per a la societat en el desenvolupament de solucions innovadores que:
  • Cobreixin les necessitats socials de la ciutadania i de la ciutat.
  • Promoguin la tecnologia social, la creativitat i l’impuls empresarial.
  • Es generin a partir de la col·laboració entre els agents clau del territori.

Valors

  • Innovació: la innovació està al centre del nostre enfocament, pel que sempre estem disposats a trobar solucions creatives que donin resposta a les necessitats de la ciutadania de Vilanova i la Geltrú.
  • Creativitat: la creativitat és un element fonamental per fer possible la innovació. Per fomentar-la, tenim la vocació d’impulsar la hibridació de diferents àmbits professionals, posar en comú perspectives aparentment oposades i comptar, sempre que sigui possible, amb agents creatius (dissenyadors, artistes…).
  • Tecnologia social: la tecnologia posada al servei de la societat, aporta un gran valor ja que permet millorar l’eficiència de la gestió i aportar solucions noves. Des de Neàpolis, fomentem l’impacte social de la tecnologia perquè aquesta aporti beneficis a la majoria i disminueixi les conseqüències no desitjades.
  • Col·laboració: Neàpolis és un col·laboratori que fomenta la trobada i interacció entre els agents clau del territori perquè trobin solucions compartides.
  • Gestió de la incertesa: Vivim en un món cada cop més complex i en un entorn i futur incert. Neàpolis fomenta el desplegament de solucions innovadores que s’adaptin a aquesta incertesa o tinguin en compte la complexitat inherent a cada necessitat social.

Neàpolis és

Un parc d’Innovació Tecnològica i Empresarial 

Un punt de trobada per a empreses, professionals i emprenedors dels sectors TIC i Mèdia

Un ecosistema on conviuen entorns d’innovació i recerca, formació i divulgació tecnològica i activitat empresarial

La nostra raó de ser és donar suport a la iniciativa empresarial i la innova local, especialment, als  emprenedors i les petites i mitjanes empreses (PIME), a les que també connectem amb una aplicació orientada a la investigació, als programes públics de finançament, i a la cooperació regional, nacional i internacional.

Una de les línies principals d’actuació és l’atracció de talent local emergent des que aquest és en la seva fase de formació, per tal d’iniciar el camí de la professionalització i per donar ales als projectes empresarials en les etapes llavor o inicials. Comptem amb una àmplia comunitat de professionals als quals oferim serveis de formació i amb els que compartim serveis cooperatius, d’acompanyament i de formació.

Compartim la idea de que units podem ser millors i per això propiciem el contacte i la hibridació amb altres col·lectius com la comunitat Maker.  Entenem que la formació va més enllà de l’aula i fomentem la immersió en les tecnologies a través del joc (gamificació) i la cooperació.

Neàpolis és a més el principal centre de producció audiovisual al sud de Barcelona. Allotgem una escola de cinema i TV que ofereix graus en cinema, arts escèniques, cinematografia digital i continguts transmedia. Acull laboratoris i equips de recerca punters de la Universitat Politècnica de Catalunya. Actua com a node de les telecomunicacions locals i és la seu de les activitats principals i esdeveniments vinculats als àmbits de la innovació i la tecnologia des de la Global Game Jam a congressos científics, conferències i seminaris.