Un ecosistema innovador

Comunitat d’empreses i emprenedoria

Una de les apostes principals de Neàpolis és crear una comunitat d’empreses i persones emprenedores, que faciliti la generació de sinergies per trobar solucions innovadores als reptes de la ciutat i de la societat en general.

Posem a l’abast del teixit productiu i creatiu tot el necessari per desenvolupar una proposta empresarial innovadora i de base tecnològica. Acollim tant emprenedors que tinguin una idea de negoci com a aquells que tenint empreses en funcionament vulguin beneficiar-se d’un ecosistema on treballar, establir relacions i generar oportunitats noves.

Si tens interès en formar par de la comunitat Neàpolis com a coworker o a través del lloguer d’un despaxt, pots consultar els espais disponibles aquí.

Comunitat creativa i maker

Neàpolis dona suport al sector creatiu i innovador existent a Vilanova i la Geltrú. Més enllà d’oferir-li espais de trobada i de treball, s’ofereix un acompanyament per detectar noves oportunitats i crear sinèrgies entre els diferents agents del sector.

Relacionada amb la creativa, trobem també la «comunitat maker». Aquest moviment es basa en tres pilars: la tecnologia (impressores 3D, Arduino…), el DIY (Do it yourself; fes-ho tu mateix) i el DIWO (Do It With Others; fes-ho amb altres). L’objectiu és que qualsevol persona aprengui a crear, reparar i modificar els seus invents o projects, i que ho faci amb els suport dels altres, des d’una perspectiva d’innovació basada en l’economia col·laborativa i la cultura oberta.

Si la creavitat, el món maker, la tecnologia i la innovació són del teu interès, aquesta és la teva comunitat. Pots participar-hi a través de la comunitat maker, les trobades periòdiques del sector creatiu que s’hi fan en el marc del FIL, o de les activitats organitzades per Funlab, Tecnolab o Tecnotrack, tres projectes educatius i lúdics on s’hi fusiona la tecnologia amb la innovació i la creativitat.

Comunitat innovadora

Neàpolis ha impulsat la creació del Fòrum d’Innovació Local (FIL), un espai de trobada permanent de gent amb ganes de proposar, dissenyar o gestionar projectes innovadors de ciutat.

Aquest fórum es crea com a resposta a les noves tendències globals, on les ciutats intermitges guanyen protagonisme per la seva capacitat de donar resposta als reptes urbans. Les característiques de Vilanova i la Geltrú, permeten als vilanovins co-crear solucions innovadores per als reptes de la ciutat.

L’objectiu del FIL és facilitar processos de co-creació i innovació. Custodia un repositori de reptes, idees i projectes, sobre el qual la comunitat d’actors locals incideix amb les seves propostes innovadores. Per això, s’organitzen trobades i sessions de treball per proposar reptes nous, per concretar idees i per transformar-les en projectes que permetin obtenir finançament propi.

Neàpolis és un ecosistema innovador on col·laboren de manera activa la comunitat emprenedora i empresarial, la comunitat creativa i maker, i la ciutadania innovadora.