Actualitat

MEDGAIMS – G&TE, “Gamificació i Turisme: és el Futur?

Una jornada de ponències i debat d’experts que presenta l’Agència dels Secrets, projecte ENI CBC Med Programme amb finançament europeu, tot compartint experiències amb altres productes de gamificació turística locals i internacionals.

La transformació de les experiències turístiques en jocs ha estat el centre de la jornada que s’ha dut a terme aquest matí a Neàpolis. Sota el nom de G&TE, persones expertes de l’àmbit turístic han parlat de com gamificar el turisme i quines són les claus per tenir èxit en aquest àmbit. Vilanova i la Geltrú disposa d’un conjunt de jocs de promoció turística, Agency of Secrets, que permeten descobrir el patrimoni, la història, curiositats i altres aspectes de la ciutat. El projecte s’ha desenvolupat en els últims tres anys, conjuntament amb altres destinacions turístiques europees, dins del projecte MedGaims.

MEDGAIMS – G&TE, el primer esdeveniment de gamificació i turisme de Catalunya

El dia 4 de novembre 2022, se celebrarà el primer esdeveniment de gamificació i turisme de Catalunya liderat pels experts més prominents en la matèria, que iniciaran un debat sobre el paper de la gamificació en el turisme.

Vilanova i la Geltrú, destinació turística pionera en gamificació, declararà els resultats de la seva experiència en desplegar el nou projecte d’Agency of Secrets en l’entorn virtual i localitats del municipi.

Saps que és la tecnologia CPS? Vols saber com s’integra amb altres tecnologies com RFIDs i IoT?

Saps què és un ciberfísic (CPS) ?

És un mecanisme (sistema físic) controlat o monitorat per algoritmes basats en computació i estretament integrats a Internet que els trobem a la connexió a xarxa: cotxe autònom, gestió i monitoratge d’infraestructures crítiques públiques (xarxa elèctrica, control ambiental, infraestructura de carreteres…), aplicacions de salut, sistemes de robòtica, domòtica, pilots automàtics aeronàutics…

Agency of Secrets, el projecte més gran de promoció turística gamificada a escala nacional

VNG ha presentat avui la iniciativa Agency of Secrets: eina innovadora que permet conèixer el municipi a través de 10 jocs, analògics, digitals i de realitat virtual

Agency of Secrets, és una experiència interactiva i gamificada que permet redescobrir el municipi a través de 10 jocs, analògics, digitals i de realitat virtual. El seu objectiu principal és la promoció de la gamificació entre els gestors turístics de les destinacions; la creació de treball gràcies a processos de hackaton i dissenyadors de jocs externs i proveir, gràcies als jocs, noves eines a les destinacions per incrementar el flux turístic.

El laboratori de realitats immersives de Neàpolis reuneix 35 empreses per promoure projectes conjunts

Els impulsors de les tecnologies immersives de Catalunya es troben a VNG per cercar i compartir projectes de futur.

Divendres es va celebrar una sessió de treball del laboratori de realitats immersives de Neàpolis, Crea&Play, que va aplegar més de 35 empreses del sector, a banda d’empreses locals. La trobada es va centrar en l’impuls de projectes conjunts amb companyies que atraguin finançament de les diferents administracions, com la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, el Gobierno de España o els fons europeus Next Generation.

Vilanova i la Geltrú presenta l’Agència dels Secrets, un projecte innovador de Neàpolis per promocionar la ciutat a través de la gamificació a Palau Robert (Barcelona)

Vilanova i la Geltrú ha llançat la iniciativa Agency of Secrets, una experiència interactiva i gamificada que permet redescobrir el municipi a través de 10 jocs, analògics i digitals, que mostren aspectes amagats de la història de la vila.

La iniciativa, duta a terme amb fons europeus i implementada també a altres ciutats de Jordània, Líban i Itàlia, obre la porta a nous formats de promoció dels atractius turístics d’una ciutat a través del joc.

Neàpolis finalitza la seva participació en tallers liderats per la Politecnico de Milano en la xarxa DIH4CPS

Neàpolis ha participat com a DIH (Digital Innovation Hub) en tallers, liderats per la Politecnico di Milano en la xarxa DIH4CPS. Durant 6 mesos amb metodologies col·laboratives, s’ha aconseguit definir per Neàpolis el catàleg de serveis, el viatge del client i embuts per les empreses tecnològiques que s’adrecen a l’Agència d’Innovació de Vilanova i la Geltrú.

Participació de Neàpolis a les Jornades Global for Cities a Manresa

Els dies 22 i 23 de setembre del 2022, Manresa acull l’esdeveniment Jornades Global Goals for Cities on Neàpolis participarà, en nom de Vilanova i la Geltrú per projectes internacionals reaccionats amb l’URBACT

Organitzat pel Punt Nacional URBACT, PNU a Espanya, i l’Ajuntament de Manresa, en col·laboració amb l’Àrea de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, el Global Goals for Cities Manresa és un esdeveniment presencial, vinculat a la localització de les agendes globals i, especialment, dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) a les ciutats.

Agency of Secrets®: una experiència de 10 jocs (digitals i analògics) ubicats a Vilanova i la Geltrú

Agency of Secrets® és una experiència global formada per 10 jocs (digitals i analògics) ubicats a Vilanova i la Geltrú. Cadascun pot jugar-se de manera independent, però jugats en conjunt construeixen una narració completa, que permet descobrir la història de la ciutat. Realitat i ficció es barregen per crear una vivència única als que s’atreveixen a jugar-la.