5 recomanacions literàries de Neàpolis

No sé si us heu assabentat, però avui és Sant Jordi, un dels dies més assenyalats a Catalunya. No hi ha cap home sense llibre, ni cap dona sense la seva pertinent rosa ni el seu llibre. I com que és una mica complicat fer una llista de les 5 millors roses, hem fet una llista amb 5 recomanacions literàries de Neàpolis. I per cert, no tots són llibres d’innovació o tecnologia.

Top 5 literari:

Ready Player One d’Ernest Cline. Arran de la pel·lícula de Steven Spielberg moltes persones (molts de nosaltres també) hem descobert aquest magnífic llibre. Un futur distòpic on les persones gasten massa temps en l’entorn virtual i hi ha una lluita aferrissada entre grans corporacions i rebels que busquen recuperar la llibertat individual de cada persona. Recomanen el llibre més que la peli.

El zoo de cristal & Un tranvía llamado deseo de Tennesse Williams: Llibres d’un dels referents de la literatura nord-americana. Aquestes dues obres de teatre (que en aquest cas és molt recomanable veure les obres i també llegir els llibres) recopilades en un insuperable llibre fan un fidel retrat d’una societat amb una doble moral, una societat on les aparences importen molt més que les veritats (i no, no és un llibre ambientat en el 2022). Com a curiositat, gràcies a Un tranvía llamado deseo es va descobrir el veritable potencial de Marlon Brando.

Snowcrash de Neal Stephenson: Neal Stephenson no només és un dels referents de la ciència-ficció. Ja l’any 1996 quan va publicar aquest llibre va utilitzar una paraula que avui no es para d’escoltar: metavers. Dit això ja us podeu imaginar la temàtica que tracta aquest llibre. Poca cosa més es pot afegir, un must per qualsevol scifi lover.

Mundodisco, Terry Pratchett: Només explicarem que aquesta saga de llibres passa a MundoDisco, un món pla sostingut per quatre elefants que, a la vegada, es recolzen en la closca de Gran A’Tuin, la tortuga estel·lar. Si llegint això no et semblen interessants, és que no t’agrada la ciència-ficció. Una de les sagues més icòniques de la ciència-ficció d’on han begut molts dels autors actuals així com personalitats com Elon Musk o Àlex de la Iglesia.

Black Swan, Nassim Taleb: un altre dels clàssics de la divulgació social. En aquest text l’economista libanès més famós de tots els temps detalla per què succeeixen fets quasi improbables amb tanta freqüència. Aquest llibre ho detalla tan bé que fins i tot ja s’ha associat el concepte “cigne negre” amb el d’un fet improbable que ha succeït i ha creat una sèrie d’esdeveniments significatius.

Fins aquí el nostre top 5 literari del moment, esperem que us agradin aquestes recomanacions i des de Neàpolis us desitgem una molt bona diada!

Feliç Dia de Sant Jordi!