Neàpolis assisteix a les XXIV Jornades de la Unió Europea i una visita tècnica a Brussel·les

El 9 de maig, coincidint amb el dia d’Europa,  la Diputació de Barcelona ha organitzat un programa divers d’activitats durant tot el mes de maig, impulsat per l’Oficina Europa Estratègia Internacional de la Direcció de Relacions Internacionals de la corporació on Vilanova i la Geltrú també col·labora. 

Aquest any han tingut una rellevància singular, ja que es proposen ser un espai per a l’intercanvi i el debat al voltant de dos fenòmens d’actualitat i rellevància per al món local: en primer lloc, l’Any Europeu de la Joventut i, en segon lloc, l’esclat de la guerra a Ucraïna. 

XXIV Jornades de la Unió Europea: “Els governs locals com a actors de pau”

Neàpolis ha participat el dia XXIV Jornades de la Unió Europea: “Els governs locals com a actors de pau” el 10 de maig 2022 organitzades per la Diputació de Barcelona, a les sales cotxeres del Palau Robert. 

Visita tècnica a Brussel·les

A més entre el 18 i el 20 de maig Neàpolis, farà una visita a les institucions europees i un seminari per a personal tècnic d’ajuntaments i ens locals a Brussel·les. La Diputació de Barcelona, amb col·laboració amb la Representació de la Comissió Europea a Barcelona i l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, organitza aquesta visita adreçada als equips tècnics de relacions internacionals i Europa dels ens locals de la província de Barcelona per conèixer de primera mà la representació europea a la Comissió Europea, Parlament Europeu i diversos organismes vinculats en aquests.

Els governs locals de la província de Barcelona, conjuntament amb Vilanova i la Geltrú, treballen en el projecte europeu a la ciutadania, i posar així de manifest l’impacte que té, en el dia a dia, l’aliança teixida entre el món local i la Unió Europea. És molt important conèixer de primera mà el funcionament de les Institucions europees i les oportunitats que sorgeixen per participar en projectes per Vilanova i la Geltrú, i addicionalment implementar-ho en el nou Pla d’Internacionalització (PAI) de la ciutat que s’està en marxa.