Crea&TIC, un projecte per incorporar la innovació a les empreses locals a través de les tecnologies disruptives

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Neàpolis han posat en marxa Crea&TIC, un projecte per incorporar la innovació i les tecnologies disruptives a les empreses locals i generar talent tecnològic. Aquesta proposta ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona, dins del programa “Treball, Talent i Tecnologia”, i comportarà una inversió de 163.098 € en dos anys.

La regidora d’Empresa i Innovació, Conxi Martínez, ha explicat que el projecte pretén “ detectar quin és l’estat de la innovació tecnològica a la ciutat i trobar agents disposats a formar-se en tecnologies disruptives”. L’Ajuntament promourà aliances estratègiques amb els agents interessats i oferirà formació especialitzada tant per actualitzar coneixements com per adquirir noves habilitats. Aquests aprenentatges se centraran en la realitat augmentada i el 5G, però també inclouran altres tecnologies com el big data, blockchain, 3D o la intel·ligència artificial (IA). 

En última instància es vol millorar la digitalització del teixit empresarial i crear noves oportunitats laborals. Per això, Crea&TIC s’alinea amb les accions municipals per la recuperació del mercat de treball i la generació de noves oportunitats econòmiques a través del Pla de Xoc i el Pla de recuperació Econòmica i Social (PRES).

El projecte s’ha presentat en el marc de la visita de l’alcaldessa i la regidora d’Innovació a Spotlio, companyia especialitzada en plataformes tecnològiques per a destinacions turístiques.