Spotlio, un cas d’èxit empresarial de l’ecosistema de Neàpolis

L’alcadessa, Olga Arnau, i la regidora d’Hisenda, Empresa i Innovació, Conxi Martínez, han visitat la seu d’Spotlio, companyia especialitzada en plataformes tecnològiques per a destinacions turístiques. La visita ha estat una mostra d’agraïment pel suport al teixit productiu de la ciutat i per l’empenta que en tot moment ha mostrat al llarg de la pandèmia.

Spotlio va començar al cowork de Neàpolis i ara és capdavantera en aplicacions mòbils turístiques a Europa i Nord-amèrica, amb una plantilla de 22 persones, totes elles de Vilanova i la Geltrú.

Olga Arnau ha posat Spotlio com a referent, “és una experiència d’èxit, que des d’un espai de cowork en pugui sortir una start up i ara formin part d’una multinacional”. Per l’alcaldessa és molt important també la feina feta amb l’app Vilanova, gestionada per Spotlio, perquè “en aquest darrer any, amb la Covid-19, ens ha ajudat molt a fer el comerç de proximitat, i a més també a publicitar els establiments de restauració i el servei a domicili”. L’aplicació per a telèfons mòbils de VNG té ja més de 10.000 descàrregues.

El CEO i fundador d’Spotlio, Albert Ferrando,  explica que “sempre ens centrem a activar l’ecosistema local, i a promoure que els negocis participin en les aplicacions. Quan el teixit econòmic participa de l’ecosistema, és possible potenciar la marca local. És importantíssim que hi hagi una plataforma tecnològica que ajudi el teixit local a competir contra els grans monstres”.

Spotlio gestiona també aplicacions d’iniciatives locals com ara el Festival Vida i La Daurada. Ferrando explica que “aprofitem la proximitat per testejar, per això, Vilanova és un living lab per nosaltres”. La vinculació de la companyia amb la ciutat no s’acaba aquí, a més, “intentem potenciar el teixit local, agafem gent d’instituts i d’altres centres de formació, apostem pel talent local”. En aquesta línia, s’ha aprofitat la visita per presentar el projecte Crea&TIC, un projecte de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Neàpolis, per incorporar la innovació i les tecnologies disruptives a les empreses locals i generar talent tecnològic. Aquesta proposta ha rebut una subvenció de la Diputació de Barcelona, dins del programa “Treball, Talent i Tecnologia”.