Neàpolis participa en el Dia Mundial de la Realitat Virtual

Se celebrarà el pròxim 20 de novembre, i acollirà diferents tipus d’esdeveniments i sessions de difusió sobre la realitat virtual i els seus usos.

A Espanya se celebrarà l’edició VRDay Spain – capítol regional de l’acte mundial-, organitzat per diferents associacions i grups de treballs des de 4 seus: Barcelona, Madrid, Pamplona y Zaragoza.

Barcelona, Madrid, Pamplona a Zaragoza.

La IV edició del VRDay torna a cobrar vida el pròxim 20 de novembre acollint diferents tipus d’esdeveniments, seminaris i conferències en favor de la difusió i coneixement dels usos i casos més destacats de realitat virtual, realitat augmentada, realitat mixta i tecnologies 360è.

El Virtual Reality Day o VR Day és una iniciativa sense ànim de lucre, oberta a tot el públic interessat a conèixer el potencial de la Realitat Virtual. Es tracta d’una convocatòria en la qual se celebren esdeveniments en diferents ciutats de tot el món, sempre el cap de setmana anterior al Black Friday, amb l’objectiu d’impulsar el coneixement d’aquesta tecnologia.

L’edició espanyola

En l’edició d’enguany el VRDaySpain 2021 s’organitzarà de manera col·laborativa, creant un esdeveniment a nivell nacional que reuneix diverses iniciatives de diferents ciutats espanyoles, per a fomentar les sinergies entre les diferents comunitats del nostre país.

Es tractarà d’un esdeveniment híbrid que potenciarà les connexions a nivell nacional i fomentarà el networking local amb activitats presencials. El programa dividirà la jornada en dues parts: convidant als assistents a unir-se a un esdeveniment en streaming durant el matí, on les iniciatives espanyoles ofereixen un programa comú amb ponències i taules rodones que es podrà seguir en Vimeo des de qualsevol part del món; i a la tarda, cada iniciativa proposarà diverses activitats de manera local, com a tallers, masterclasses, zona de demos o esdeveniments de networking.

La temàtica d’enguany posarà el focus en la transversalitat d’ús de la Realitat Virtual, i la utilitat de Realitat Estesa, en general, en multitud de sectors.

A més, es vol visibilitzar el talent dels professionals espanyols donant veu a projectes i empreses de diversa índole, des de petits projectes locals a grans casos d’èxit nacionals. I finalment, posarem la mirada en el futur de la tecnologia XR, debatent sobre el paper que tindrà la indústria espanyola en les innovacions que ofereixen els nous metaversos.

Alguns dels temes dels quals es parlaran seran sobre la implicació de realitats immersives en la indústria del videojoc, webVR, bessons digitals, metaversos, aplicació de les realitats mixtes en el sector del retail o l’aplicació de la realitat virtual en el sector de la rehabilitació.

El programa

SESSIÓ MATUTINA

10.00 – 11.00 Presentació del VR Day Espanya 2021

Els organitzadors de l’esdeveniment introduiran el programa i presentaran les seves comunitats i pròxims projectes locals i nacionals.

11.00 – 12.00 L’Altaveu: Aplicacions de la Realitat Virtual que no t’imaginaves

En aquest espai donem veu a diversos professionals espanyols perquè ens comptin els seus projectes en els quals apliquen la VR en àmbits menys coneguts com el jurídic, esportiu, educatiu, retail i fins i tot escènic.

12.00 – 12.30 WebVR: El “Gran Germà” de les renovables

Iván Rubio presentarà un dels últims projectes d’ACCIONA Energia: una visita guiada al Centre de Control d’Energies Renovables. Un autèntic “Gran Germà” construït amb el millor de la tecnologia WebVR.

12.30 – 13.00 INFINITUM: Mons virtuals de gran escala

Desenvolupat en Edgar Martín-Blas ens compta el projecte INFINITUM, un projecte de virtualització total d’una marca mitjançant la construcció d’un bessó digital, a més d’alguna sorpresa nova de Virtual Voyagers.

13.00 – 14.00 Taula rodona (Live streaming): El paper de la indústria espanyola en els metaversos

Diversos professionals espanyols, que estan treballant en el desenvolupament de metaversos, debatran sobre la importància d’aquesta solució i del que ens ofereix el futur en aquest àmbit.

SESSIÓ VESPERTINA

Es realitzaran diverses activitats en format híbrid: Tallers – Masterclasses – Zona de demos – Networking.

Les empreses i promotors

Les empreses que han confirmat la seva participació en el programa VRDaySpain 2021 són: Deusens, Entalto Studios, Quarta ParedVR, Dynamics, LyceumVR, Acciona Energia, Virtual Voyagers, Futura Space, VYSION, Union, Earth2, Linking Realities, entre altres.

Per part seva, els promotors i organitzadors d’aquest esdeveniment unificat i coordinat VRDaySpain 2021 són: Immersiva (Associació de Realitat Estesa) https://inmersivaxr.com/ ; GDG Saragossa https://gdgzaragoza.es/ ; Neàpolis https://www.neapolis.cat/; i la plataforma XRHub Pamplona https://www.meetup.com/es-es/xr-hub-pamplona-grupo-meetup-en-pamplona-realidad-virtual/

Tota la informació sobre les diferents activitats de l’esdeveniment es poden consultar en la pàgina web del VRDay: www.vrdayspain.com.

Sobre VRDay Spain:

L’edició espanyola del Global VRDay és un esdeveniment sense ànim de lucre, organitzat per associacions i grups de treball del sector, i gratuït. La de 2021 serà la seva IV edició. En aquest temps, el VRDay Spain ha organitzat 6 esdeveniments a nivell nacional, per als quals ha comptat amb més de 70 ponents de 60 empreses de tot el territori nacional. A aquests esdeveniments han assistit més de 600 persones.