Realitats immersives i internet de les coses: l’aposta tecnològica de Vilanova i la Geltrú per al Mobile Week 2022

El Mobile Week és una iniciativa que pretén apropar la tecnologia a la ciutadania i experimentar sobre els canvis de la transformació digital a la societat. Aquest any han participat 16 municipis de tota Catalunya. Vilanova i la Geltrú hi ha participat per tercer any consecutiu, presentant, durant els dies 12, 13 i 14 de maig, diferents iniciatives i promovent espais de debat i reflexió sobre tecnologies avançades. 

El programa presentat per Vilanova i la Geltrú d’aquest any s’ha agrupat en tres temàtiques complementàries. El primer dia es va dedicar a la Innovació basada en la tecnologia de la Internet de les Coses; el segon dia va tractar les realitats immersives, amb la presentació del Immersive Experience Lab; i el tercer dia va estar orientat a la tecnologia en família, amb l’organització del Family Day.  

Taula IoT: Una aliança de professionals per a la promoció de la Internet de les Coses

El primer dia es va dedicar als emprenedors i professionals del sector IoT, per posar en comú experiències i reptes futurs en relació a la tecnologia de la Internet de les Coses. També es va presentar el projecte Digital Twin de la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Es van establir objectius de curt termini i la necessitat d’impulsar un projecte compartit on es puguin implicar els diversos actors del sector.

Presentació de l’Immersive Experience Lab

El segon dia es va presentar el nou Laboratori de Neàpolis de realitats immersives, com a espai d’experimentació, disseny i validació de projectes d’innovació tecnològica, centrats en la realitat virtual, augmentada i mixta. També es va presentar l’Agència dels Secrets, la proposta d’experiències turístiques gamificades creada a Vilanova i la Geltrú, en el marc del projecte europeu MedGaims. 

Durant tot el dia es va presentar el laboratori a diferents agents del territori: professionals del turisme, empreses tecnològiques, sector públic i emprenedors. La Mobile Week promou a tot Catalunya l’acostament a la tecnologia per part de la ciutadania. En aquest sentit, també es van apropar les realitats immersives a la ciutadania, amb la projecció de cinema immersiu al plató de Neàpolis.

En la presentació del Immersive Experience Lab hi van participar l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, la regidora d’innovació, Conxi Martínez, la directora de Digital future Society de Mobile World Capital, Cristina Colom i el cap de tecnologia i innovació de la Fundació i2Cat, Sergi Figuerola. 

L’Immersive Experience Lab de Neàpolis vol apropar la tecnologia i captar talent, així com esdevenir un espai de formació en tecnologies immersives i un ecosistema d’innovació oberta.

Family Day: una jornada per apropar la tecnologia a les famílies

L’últim dia es va realitzar un taller familiar per a conèixer la realitat virtual i augmentada, organitzat per l’empresa Tecnolab. En aquesta activitat, els nens i adolescents podien dissenyar els seus propis espais virtuals per després interaccionar amb la seva creació. L’altra taller el va organitzar FunLab, també per a famílies que volguessin introduir-se en el món del metavers.