L’Ajuntament ofereix cinc formacions gratuïtes per a treballadors i petits empresaris

La setmana que ve, l’Àrea d’Empresa de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, amb la col·laboració de Neàpolis, posa en marxa el cicle formatiu de tardor, amb cinc formacions pràctiques gratuïtes per a treballadors i petits empresaris. Els cursos que conformen el Cicle de Tardor volen donar eines pràctiques, que es puguin aplicar de manera immediata. Són formacions breus, per facilitar l’assistència, i totes elles són gratuïtes.

La regidora d’Empresa, Conxi Martínez, ha remarcat la importància de la formació en aquests moments: “des de l’Ajuntament treballem per oferir eines de suport al teixit empresarial local. A banda de les línies de subvencions, bonificacions i ajornaments de tributs, la formació és sempre una estratègia d’enfortiment per a les organitzacions, ja que ofereix als seus membres nous coneixements per incorporar en el seu dia a dia”.

Dimarts 3 de novembre, de 12 a 14 h, es farà la primera formació: “Mindfulness per a la gestió de l’estrès”. La pràctica de mindfulness és un entrenament sistemàtic de l’atenció, un recurs que ens permet desactivar el “pilot automàtic” i desenvolupar l’auto-observació i l’auto-regulació. Entre els beneficis que aporta a l’entorn professional, es troben la satisfacció i la realització personal, lideratge, millora productiva i augment del benestar.

Dijous 5 i dimarts 10 de novembre, també de 12 a 14 h: “No et quedis fora del mercat laboral! aposta per la marca personal”. Un curs de creació de la pròpia marca personal per poder mostrar-se dins del seu sector com un/a professional que aporta valor, diferenciador/a i ben definit. Es tractaran conceptes com la diferenciació, els conceptes monetitzables o l’storytelling.

Dilluns 9 i dijous 12, de 16 a 18 h: ”Vull ser autònom/a: què puc fer amb el certificat digital?”. Coneixement de molts tràmits empresarials que poden realitzar-se de forma telemàtica. Els certificats digitals s’han convertit en un instrument molt útil que ens pot estalviar desplaçaments innecessaris. S’explicarà les utilitats del certificat digital de la Generalitat de Catalunya, IDCat.

Dimarts 17 i dijous 19, de 12.30 a 14.30 h, “Utilitats del Blockchain o cadena de blocs”. Des de fa ja 10 anys existeixen les criptomònades, com el bitcoin. Els protocols i la tecnologia que la fan funcionar no han deixat d’evolucionar. La blockchain, la infrastructura lògica sobre la qual funciona, serveix també per a altres coses. Aprendrem sobre la seva immutabilitat, transparència i altres propietats, i sobre com la podem fer servir.

Finalment, dimarts 24 de novembre, de 12 a 14 h, “Gestió emocional per l’equilibri del dia a dia”. Tractarem la gestió emocional dins l’entorn professional, ja que és una necessitat vital perquè tot allò que ens envolta al nostre negoci funcioni de forma més fluida.

Per assegurar el compliment de les mesures contra la Covid-19, totes les formacions es faran virtualment, a través de sistemes de streaming. És imprescindible inscripció prèvia per accedir a l’enllaç. Informació i inscripcions a través del correu: marbg@neapolis.cat.