La 4a edició del Simposi tanca a Neàpolis

El passat divendres 11 de Març va finalitzar la 4a edició del Simposi Garraf 2022 a Neàpolis, jornades on s’ha prioritzat el concepte de districte empresarial com a temàtica central.

El propòsit d’aquestes taules rodones va ser estimular la coordinació necessària d’actuacions per recuperar teixit industrial i impulsar un nou dinamisme econòmic a la zona.

Les ponències es van realitzar al llarg dels dies 9, 10 i 11 de març en diferents emplaçaments de la comarca com el Palau Maricel de Sitges o la Casa de la Vila de St. Pere de Ribes i, finalment, la cloenda es va celebrar a Neàpolis a Vilanova i la Geltrú.

En aquesta cloenda, la regidora d’Empresa Innovació i Hisenda de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Conxi Martínez, va obrir la sessió, tot destacant l’aposta per recuperar la indústria de qualitat, fomentar la formació especialitzada i desplegar la innovació com a palanques del desenvolupament econòmic de la comarca.

La jornada i el simposi han conclòs amb la intervenció de Jaume Giró, conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, qui va lloar la tasca de Node Garraf, tot afirmant que “confiava en iniciatives que brollen de la diversitat, la descentralització i l’autonomia”.

Per la seva part, l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, va parlar novament de la necessitat de reindustrialització, així com de la innovació i l’atracció del talent com a eixos en les polítiques de promoció econòmica. Aquestes declaracions, donen força al missatge que aquests espais de trobada i reflexió, com el Simposi de Node Garraf, són necessaris per fomentar el treball en xarxa. També va recordar al conseller la “infradotació econòmica endèmica” que pateix el #Garraf, així com el “fre clamorós” que suposa el peatge de la C-32 per l’economia i tots els àmbits de desenvolupament.

L’organització la va portar a terme el Fòrum Hèlix Garraf, que és l’expressió de la quàdruple hèlix a la comarca, la coordinació va anar a càrrec de NODE Garraf com a Agència de Desenvolupament de la comarca, amb la co-producció dels respectius ajuntaments on han tingut lloc els esdeveniments.

#4tsimposiGarraf #ReactivemVNG

@NodeGarraf