Els makers es coordinen per fer front a la COVID-19

El passat mes de març es va constituir una comunitat maker per fer front a la pandèmia del coronavirus. La seva tasca voluntària ha contribuït a crear més de 8.000 equips de protecció individual, mitjançant la tècnica d’impressió en 3D, destinats al personal dels serveis essencials més exposats al contagi.

Una resposta ràpida, efectiva i col·laborativa

Aquest col·lectiu, iniciat a través de la crida conjunta de Neàpolis i dels makers de Tecnokids, ha aplegat a 215 persones voluntàries de les comarques del Baix i Alt Penedès, Anoia i Garraf.

Precisament els hospitals, serveis sanitaris, residències de gent gran, CAPs, serveis socials i serveis municipals i de seguretat de les quatre comarques han estat els receptors majoritaris de les 8.261 viseres, els 2.672 obre-portes i els 5.032 salva-orelles que ha creat el grup CV19_FAB_PENEDES_GARRAF_ANOIA.

Distribuïts arreu, han aconseguit treballar conjuntament, amb el suport de voluntaris que han fet el transport de material a totes les entitats que l’havien sol·licitat, i d’altres que han portat a terme el muntatge de les viseres, tasca que s’ha concentrat a Neàpolis.

Ara aquest col·lectiu es planteja mantenir-se unit i connectat per treballar en reptes nous que poguessin aparèixer en el futur més proper.