Neàpolis obre de nou les portes reorientant projectes i ampliant serveis

La declaració de l’estat d’alarma decretat pel Govern central amb relació a la crisi sanitària de la Covid-19 va provocar el tancament quasi absolut de l’edifici de Neàpolis a mitjans del mes de març. Tan sols va restar operatiu l’espai de la televisió municipal Canal Blau TV, declarat com a servei essencial.

Tot i aquesta circumstància, i malgrat la greu situació a la que es van veure abocats molts dels usuaris de Neàpolis, la comunitat d’emprenedors va continuar treballant. De forma immediata aquesta comunitat formada per empreses i emprenedors del Cowork, del viver d’empreses Crea&Co i de l’hotel d’empreses, es va reunir en línia amb la regidora d’Innovació, Conxi Martínez, per recuperar el nivell de treball i ocupació, així com per establir nous projectes i serveis que generessin noves oportunitats als seus usuaris.

Noves oportunitats en moments de crisi

Les àrees que en les que s’està treballant fruit del consens i la imaginació de la comunitat emprenedora són les de crear una plataforma de formació-coneixement, una plataforma d’innovació en turisme, així com potenciar aliances i noves oportunitats en les àrees de creativitat-cultura i de tecnologia-connectivitat.

Aquests dies de confinament han servit per portar a terme el desenvolupament de noves idees i provar nous formats per potenciar el coneixement tecnològic i la gestió empresarial a través de formació impartida pels mateixos emprenedors. Els anomenats Neàpolis Talks van iniciar-se el 10 d’abril amb la intervenció d’en Victor Kenzo, un dels promotors d’aquestes formacions en línia, amb el tema “Màrqueting digital aplicat a les xarxes socials”. Des de llavors s’han fet més de 20 sessions que han abastat temes tan dispars i interessants com la importància de tenir en compte els “Errors típics a l’hora d’emprendre un projecte empresarial”, “Com crear un sistema automatitzat de vendes” o sobre “La importància de la intel·ligència emocional a l’hora d’emprendre”.

També s’ha iniciat la confecció d’un projecte de plataforma de turisme que serà presentat aviat a la convocatòria europea LIFE+. L’edifici ha acollit aquests dies de confinament als voluntaris del grup de 200 makers que han estat elaborant viseres de protecció per als serveis sanitaris de les comarques de l’Alt i Baix Penedès i el Garraf.

Neàpolis, de nou, a ple rendiment

Les instal·lacions varen obrir el dia 7 de maig en una primera fase i amb totes les mesures de seguretat per als emprenedors que s’allotgen als despatxos del viver i de l’hotel.

La segona fase d’incorporació i, per tant, del ple funcionament d’aquest equipament municipal dedicat a la innovació i a l’economia digital, s’ha produït el dia 1 de juny amb l’accés dels coworkers a l’espai remodelat per assegurar totes les mesures de protecció sanitària. Provisionalment l’únic servei que queda suspès és l’auditori, ateses les circumstàncies i les mesures que s’han de prendre respecte al seu aforament.

Els nous projectes i els reptes de la comunitat de Neàpolis ja estan de nou en marxa. Benvinguts a tots i totes.