Participació de Neàpolis a les Jornades Global for Cities a Manresa

Els dies 22 i 23 de setembre del 2022, Manresa acull l’esdeveniment Jornades Global Goals for Cities on Neàpolis participarà, en nom de Vilanova i la Geltrú per projectes internacionals reaccionats amb l’URBACT

Organitzat pel Punt Nacional URBACT, PNU a Espanya, i l’Ajuntament de Manresa, en col·laboració amb l’Àrea de Relacions Internacionals de la Diputació de Barcelona, el Global Goals for Cities Manresa és un esdeveniment presencial, vinculat a la localització de les agendes globals i, especialment, dels ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) a les ciutats.

En les diverses conferències i tallers es voldrà compartir experiències de com elaborar una Agenda Urbana Local o traslladar els Objectius del Desenvolupament Sostenible als municipis. Les jornades tenen un enfocament internacional, que vincularà institucions de caràcter global i europees, a més de ciutats membres de la xarxa URBACT.

El 2015, l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seves societats emprenguin un nou camí per millorar la vida de tothom, sense deixar ningú enrere. L’Agenda compta amb 17 objectius de desenvolupament sostenible, que inclouen des de l’eliminació de la pobresa fins al combat al canvi climàtic, l’educació, la igualtat de la dona, la defensa del medi ambient o el disseny de les nostres ciutats.

URBACT és un programa europeu d’intercanvi i aprenentatge que promou el desenvolupament urbà sostenible i integrat, que engloba 550 ciutats, 29 països i 7000 agents locals actius.

El programa s’estructura entorn d’un bloc expositiu i de debat, amb una perspectiva multinivell que comprèn l’esfera global, europea, estatal, regional i local amb els següents temes

  • Metodologies i eines per a la localització de les agendes globals i els ODS.
  • Sensibilització i participació ciutadana vinculada a l’Agenda 2030, els ODS i la seva localització.
  • Indicadors i informes de seguiment de la localització.
  • Alineació pressupostària.