Immersive Experience Lab, un espai dedicat a les realitats immersives i esteses

El passat divendres 13 de maig es va inaugurar el nou Immersive Experience Lab, un espai dedicat a les realitats immersives i esteses.

Per poder presentar aquest nou Laboratori es van fer 3 sessions diferenciades segons el públic objectiu.

1. Sector turístic, com que un dels nostres projectes transmèdia està relacionat amb la gamificació del turisme, el projecte Medgaims.
2. Sector institucional, la presentació corporativa als diferents organismes de la Generalitat que treballen estretament amb tecnologies relacionades així com amb la innovació.
3. Sector empresarial, pal de paller del futur d’aquest projecte. Van venir més d’una quarantena d’empreses que volen començar a experimentar amb la realitat virtual, augmentada o amb el metavers.

En aquest món que cada cop és més digital, des de Neàpolis s’ha cregut necessària la creació d’un espai que permeti desenvolupar tota mena de projectes com els següents:

– Connexió amb personal tècnic per desenvolupar o investigar respecte a un projecte
– Banc de proves
– Ajudar a cercar i preparar tota mena de subvencions i programes públics
– Servir com a Tinder empresarial
– Espai per fer reunions i trobades tan internes com reunions entre diferents empreses i/o organitzacions
– Demodays trimestrals
– Presentacions de producte

Per la presentació de gala tots els assistents van poder veure tots els projectes que s’estan duent a terme en aquests moments i aquells projectes tant interessants d’algunes empreses amigues com poden ser Aumenta Solutions, Union Linking Realities, Novascan3D o i2Cat.

Medgaims: projecte europeu de gamificació del turisme mitjançant una sèrie de jocs interrelacionats entre sí.
Formació TTT en Realitats Immersives: curs de 150 hores centrat en la formació de persones en realitats immersives. Sobretot en la part tècnica, aprenent UX, Unity oBlender, entre d’altres
Aumenta Solutions: empresa especialitzada en el desenvolupament de projectes en realitat augmentada i virtual que va venir a presentar Vortx, un producte per fer tota mena de presentacions interactives
Union Linking Realities: empresa referència catalana i espanyola en la creació d’avatars i d’identitat digital
Novascan3D: empresa especialitzada en modelatge tridimensional que entre molts altres projectes està fent el modelatge del Museu Víctor Balaguer
i2Cat: fundació sense ànim de lucre que promou tota mena de projectes de recerca i investigació que estan desenvolupant, entre moltes altres coses, un sistema de reunions mitjançant holoconferència.

La trobada va concloure amb un dinar-networking on es va encoratjar a totes les empreses a començar a tastar totes les possibilitats de les noves tecnologies.

Seràs tu la següent persona en explorar el que les realitats immersives poden fer?