Neàpolis va participar en la primera en la reunió del Consorci projecte SCORE a Sligo, Irlanda

Neàpolis va participar en la primera en la reunió del Consorci projecte SCORE ( Smart control of the climate resilience in European coastal cities).  L’esdeveniment que es va celebrar a Sligo (Irlanda) els dies 28 al 30 de juny de 2022.

Representants de les 28 entitats que componen el consorci van reunir durant tres dies per presentar els avenços del primer any del projecte Atlantic Technological University (ATU)

La trobada va ser l’ocasió per repassar els avenços realitzats en cada paquet de treball (workpackage) i per intercanviar opinions i idees sobre alguns punts importants a abordar durant els mesos vinents en matèria de valor de les defenses costaneres naturals, inundacions cròniques projectades i com abordar-les, gestió de riscos costaners, anàlisi de dades i estadística de perills climàtics…

Entre ells destaca l’anàlisi dels esdeveniments climàtics passats i la presentació d’una primera versió del geoportal web (futur bessó digital o digital twin) que permetrà la visualització de dades de projectes i amenaces climàtiques, o solucions d’adaptació al canvi climàtic basat en els ecosistemes, entre altres. Aquests i altres resultats del projecte estaran disponibles per a les 10 ciutats costaneres europees que participaran en el projecte, entre les quals es troben a Vilanova i la Geltrú.

L’acte va ser totalment híbrid per garantir que tots els socis estiguessin representats en les reunions i en les fructíferes converses que van acompanyar cada punt de l’ordre del dia.

A més de les nombroses sessions interessants i interactives, els socis van tenir el plaer de fer una agradable passejada costanera per estudiar solucions basades en la natura per a l’erosió costanera.

Si voleu seguir tots els avenços, símbols a les xarxes i es poden subscriure al butlletí d’informació del projecte on també es busquen voluntaris per diferents tasques: 

Sobre el Projecte SCORE

El CCLL de Vilanova i la Geltrú/Província de Barcelona està liderat per ENT amb el suport de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i la Diputació de Barcelona, i Neàpolis també participa com entitat tercera en el projecte.

Enllaç al web del projecte: https://score-eu-project.eu/


En global, el projecte SCORE té una durada de quatre anys i hi participen 28 socis (institucions, centres de recerca i universitats) representant a 10 ciutats europees, amb una dotació global de 10 milions d’euros. A banda de Vilanova i la Geltrú, les ciutats que formen part del programa són Sligo i Dublin (Irlanda), Lisboa (Portugal),  Massa (Itàlia), Koper (Eslovènia), Bilbao i Alacant (Espanya), Gdansk (Polònia) i Samsun (Turquia).